3 vinkkiä, joiden avulla voit tehdä koiraharrastuksestasi itsellesi työn

Jos olet intohimoinen koiraharrastaja, olet saattanut harkita tekeväsi rakkaasta harrastuksestasi itsellesi työn – tai vähintään osa-aikatyön. Onkin todettu, että lemmikkieläinbisnes näyttää olevan kasvusuunnassa. Löydät tästä artikkelista 3 vinkkiä, joiden avulla voit tehdä näistä unelmistasi totta.

[IMAGE=cjIThob0QFsx.jpg]

Perusta oma kennel

[IMAGE=ctjJ29fSi0c2.jpg]

Moni intohimoinen koiraharrastaja alkaa jossakin vaiheessa kasvattaa itse koiria. Ennen tähän ryhtymistä on kuitenkin tärkeää varmistaa, että oma toiminta on eettisellä perustalla ja että kasvatustoiminnan lähtökohtana on eläinten hyvinvointi. Edes rahankiilto silmissä ei saa syyllistyä pentutehtailuun! Pahimmillaan häiriintyneellä pentutehtailulla on hirvittävät seuraukset. Kun oma toiminta on mahdollisimman eettistä ja eläinten tarpeet huomioivaa, saa siitä itsekin erityisen paljon irti. Hyvin kasvatettuja ja rakkaudella pidettyjä pentuja on ilo antaa eteenpäin tuomaan iloa uusissa perheissään.

Kennelin perustaminen ei välttämättä ole kovin edullista lystiä ja suuren koiralauman ruokinta, terveydenhuolto ja majoittaminen tulee kalliiksi. Moni aloitteleva yrittäjä tarvitseekin toimintansa aloittamiseen yrityslainan. On tärkeää, että valitsemasi yrityslaina sopii yrityksellesi ja vastaa tarpeitasi, joten erilaisten lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on tarpeen!

Perusta koirahotelli

Koirahotellin perustaminen voi olla hyvä idea – etenkin suurimmissa kaupungeissa. Moni lemmikinomistaja tykkää matkustella, jolloin lemmikin loma-ajanhoito voi tuottaa päänvaivaa. Luotettava koirahotelli auttaa ratkaisemaan tämän ongelman ja monet lemmikkihotellit ovatkin sesonkiaikoina aivan täynnä. Tällaisen hotellin pyörittäminen on eläinrakkaan henkilön unelma-ammatti, jossa työ ei aina edes tunnu työltä.

Virikkeellisesti sisustettu koirahotelli vetoaa koiranomistajiin ja luo tunnetta siitä, että tässä hotellissa välitetään sen asiakkaista. Some on todella hyvä kanava tällaisen hotellin markkinointiin, sillä hotellin suloiset ja tyytyväiset karvaiset vieraat ovat erityisen someuskottavia. Nykyään monella lemmikkihotellin ylläpitäjällä on eläintenhoitajan koulutus, joten kannattaa harkita alan koulutuksen hankkimista, jos koira- tai lemmikkihotellin perustaminen kiinnostaa.

Tarjoa koirien loma-ajanhoitopalveluita lemmikkien kotona

Esimerkiksi 4H tarjoaa Suomessa nuorille mahdollisuuksia kouluttautua dogsittereiksi ja ansaita näin taskurahaa hoitamalla toisten koiria ja muita lemmikkieläimiä. Koirien ja muiden lemmikkien loma-ajanhoitopalveluita voi kuitenkin tarjota myös tätä ammattimaisemmassa mittakaavassa ja tässä onkin yksi hyvä bisnesidea jollekin eläinrakkaalle omasta yrityksestä haaveilevalle henkilölle.

Moni lemmikki viihtyy loman aikana kaikista parhaiten juuri kotona. Etenkin monet kissat stressaavat joutuessaan hoitoon kodin ulkopuolelle, joten ainakin niiden kohdalla hoidon tarjoaminen suoraan lemmikin kotiin on usein kaikista paras vaihtoehto. Etenkin suurimmissa kaupungeissa asuu runsaasti maksukykyisiä lemmikinomistajia, jotka tykkäävät reissata ja ovat valmiita maksamaan siitä, jos joku käy lomien aikana kotona hoitamassa perheen lemmikit. On suoranaista luksusta, kun lemmikin hoitajalta tulee loman aikana Whatsup-viesti siitä, kuinka lemmikin hoito sujuu ja parhaimmillaan jopa kuva lemmikistä, joka nauttii olostaan myös omistajan loman aikana. Näin lemmikinomistaja voi viettää lomaa rauhassa ilman tarvetta murehtia, kuinka kotona sujuu.

Moni koiranomistaja on myös niin kiireinen, ettei välttämättä ehdi ulkoilla tarpeeksi koiransa kanssa. Tällöinkin koiran kotihoitopalvelu voi tulla apuun ja ulkoiluttaa koiria silloinkin, kun niiden omistajat ovat töissä. Sitoutuneimmat työntekijät tarjoavat hoitoapua jopa omissa kodeissaan, joissa he majoittavat koiria näiden omistajien työpäivien tai lomien aikana antaen koirien elää osana omaa arkeaan vierailevan perheenjäsenen ominaisuudessa.

Related Posts

ezy