Korona-ajan kurittamat huskyfarmi-yrittäjät: yrityslainojen kilpailuttaminen voi tuoda säästöä

Vaikka on sanomattakin selvää, että korona-aika on verottanut kovalla kädellä lähes kaikkia mahdollisia aloja, erityisesti huskyfarmi-yrittäjät ovat joutuneet kamppailemaan äärimmäisen vaikeiden päätösten edessä; sen lisäksi, että yrittäjien on kannettava huolta yritysten työntekijöiden tulevaisuudesta, on heidän harteillaan ollut pitemmän aikaa huoli myös toisen erittäin tärkeän tekijän tulevaisuudesta – huskyfarmin avaintekijöistä, eli koirista.

Huskyfarmi-yrittäjät ahdingossa

Talvella 2020 mediassa uutisoitiin paljon huskyfarmin koirien kohtalosta, sillä rahavirtojen kutistuessa yrittäjillä ei yksinkertaisesti enää ollut varaa ylläpitää kymmeniä tai usein jopa satoja koiria. Monet hyväntekijät astuivat kuitenkin peliin ja lukuisille koirille on sittemmin löytynyt uusi koti. Vaikka koirien määrä on vähentynyt, kulut juoksevat edelleen. Tunnelin päässä näkyy onneksi hieman valoa, sillä Euroopan rajojen auetessa matkailijoita alkaa virrata taas jonkin verran Suomeen.

Huskyfarmi-yrittäjät ovat kuitenkin edelleen huolissaan yrityksensä tulevaisuudesta, sillä maahantulorajoitukset ovat tiukat ja matkailijoiden keskuudesta puuttuvat edelleen niiden maiden kansalaiset, jotka ovat vuosien aikana tuoneet eniten rahaa Lappiin: aasialaiset. Juoksevia kuluja pyritään kattamaan kaikin mahdollisin keinoin, mutta omien säästöjen ja valtion tukien huvetessa rahoitusta täytyy löytää pian muualta.

Yksi tapa ylläpitää yritystoimintaa käynnissä ja kattaa juoksevia kuluja seuraavaa matkailuaaltoa odotellessa on yrityslainan hakeminen. Yrityslainaa on mahdollista hakea vakuudellisena pankista. Vakuudellista yrityslainaa ei kuitenkaan myönnetä kaikille, sillä ehdot lainan saamiselle ovat tiukat. Lisäksi korona-aikana koirien kanssa työtä tekevien yrittäjien talousvaikeudet ovat vaikeuttaneet vakuudellisen lainan saamista, sillä reaalivakuuksien arvo ei välttämättä riitä kattamaan lainasummaa.

Jos vakuudellisen lainan hakeminen ei ole mahdollista, vakuudetonta yrityslainaa kannattaa harkita. Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on tänä päivänä todella helppoa, sillä lainaa on mahdollista hakea kokonaan verkossa ja hakemusten käsittelyajat ovat vakuudellisia lainoja huomattavasti nopeammat. Vakuudettoman yrityslainan hakeminen voi esimerkiksi tarjota etua silloin, kun lainantarve on äkillinen ja rahaa tarvitaan kulujen kattamiseen mahdollisimman nopeasti.

Myös yrityslainat kannattaa kilpailuttaa

Vakuudettoman yrityslainan etuja ovat lainaprosessin nopeus ja helppous. Vakuudettoman yrityslainan korkokulut ovat kuitenkin vakuudellista yrityslainaa suuremmat, koska luotonmyöntäjä ei edellytä lainan saamiseksi reaalivakuuksia tai lainantakaajaa. Tästä syystä on tärkeää, että vakuudettomat yrityslainat kilpailutetaan aina, sillä kilpailuttamisen avulla on mahdollista selvittää, mikä luotonmyöntäjä tarjoaa kaikkein edullisinta yrityslainaa.

Tänä päivänä lainamarkkinoilla toimii lukuisia pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat yrityslainaa ilman vakuuksia. Lainaa kannattaa aina hakea monesta eri pankista ja rahoituslaitoksesta samaan aikaan, jotta lainoja on mahdollista vertailla. Useiden lainahakemusten täyttäminen voi kuitenkin viedä valtavasti aikaa. Nykyään yrityslaina on helppo kilpailuttaa netissä yhdellä lainahakemuksella. Yrittäjän tiukassa aikataulussa lainojen kilpailuttamiselle tuskin jää juuri ylimääräistä aikaa, mutta tästä ei tarvitse erikseen huolehtia, sillä Rahalaitos kilpailuttaa yrityslainat yrittäjän puolesta.

Lainatarjoukset järjestetään aina selkeään paremmuusjärjestykseen ja lainavertailun viitteenä käytetään lainan todellista vuosikorkoa, joka ilmoittaa todenmukaisesti kaikki lainaan liittyvät kulut. Tällä tapaa lainan takaisinmaksun aikana ei synny ikäviä lisäkuluja, jotka kasvattavat lainan pääomaa. Lainojen vertailu onkin todennäköisesti kätevin tapa selvittää, mikä luotonmyöntäjä tarjoaa edullisinta yrityslainaa huskyfarmi-yrittäjälle.

Yrityslainojen kilpailuttaminen voi auttaa säästämään lainakuluissa lainasummasta riippuen jopa tuhansia euroja. Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen on olennaista, sillä eri luotonmyöntäjien välillä esiintyy suuriakin eroja. Kun lainoja vertaillaan keskenään, lainojen todelliset kulut tulevat aina esille todenmukaisesti ja lainan takaisinmaksun aikana ei ilmaannu ikäviä yllätyksiä.

Yrityslainojen kilpailuttaminen on kaiken lisäksi täysin ilmaista, eikä sido yrittäjää ottamaan lainaa. Tästä syystä lainahakemuksen voi täyttää kaikessa rauhassa ja jäädä odottamaan parasta lainatarjousta. Mikäli yksikään lainatarjouksista ei vastaa omia tarpeita, lainahakemuksen voi jättää sikseen ja kokeilla myöhemmin uudestaan.

Related Posts

ezy