Mitä koiran voi tehdä kanssa?

Koirista on paljon iloa omistajilleen. Ne tuovat riemua ja aktiviteetteja ihmisten elämään omilla touhuillaan. Joskus koiran toimet voivat jopa itkettää, jos koira on saanut päähänsä jyrsiä vaikkapa uuden sohvan jalat aivan rikki. Suurimmaksi osaksi koira on kuitenkin oiva kaveri, kunhan vain muistaa ja osaa kouluttaa koiransa. Mitä kaikkea koiran kanssa sitten voi oikein puuhata? Voiko sen kanssa lähteä vaikka uimaan? Entä tykkääkö koira musiikin kuuntelusta? Lue tästä artikkelista vinkkejä siihen, mitä koiran kanssa voi tehdä.

[IMAGE=dBqSpmbzpORe.jpg]

Lenkillä käynti

[IMAGE=dNhpubdD3U32.jpg]

Koiran kanssa ulkoilu on varmasti tyypillisin aktiviteetti, mitä koiran kanssa voi tehdä. Koira myös vaatii ulkoilua, sillä se tekee tarpeensa ulos, ja siksi sitä täytyykin käyttää ulkona useamman kerran päivässä. Jotkut voivat ajatella tämän välttämättömänä pahana, mutta tosiasiassa ulkoilu koiran kanssa tarjoaa myös omistajalleen hyvän mahdollisuuden saada raikasta ulkoilmaa. Voit lähteä vaikkapa metsään pidemmälle lenkille, siitä koirasi tykkää varmasti. Jos olet kaukana muista ihmisistä, tai vaikkapa oman mökkisi metsässä, voit päästää koiran irti, kunhan olet varma että se tottelee sinua kutsuttaessa. Koira nimittäin rakastaa juosta vapaana. Tätä ei kuitenkaan voi tehdä muiden ihmisten lähellä ja sinun tulee olla varma, että koira tottelee sinua, kun kutsut sen luoksesi.

[IMAGE=eeKrHtfBFclv.jpg]

Riippuu tietysti koirarodusta, että kuinka pitkiä lenkkejä sen kanssa voi ja kannattaa käydä. Jos kyseessä on pienempi koirarotu, se ei varmasti jaksa kerrallaan monen kilometrin lenkkejä. Jos taas koirasi rotu on aktiivinen, esimerkiksi villakoira, se ei tunnu väsyvän millään. Kannattaa siis opetella tuntemaan koiransa, jotta osaa tehdä sen kanssa oikean pituisia lenkkejä. Voit kävellä tai juosta, koirasi pysyy kyllä mukana. Kannattaa huolehtia että pystyy itse käymään lenkillä ja hankkia vaikkapa Ecco kengät kävelyä ja juoksemista varten. Pyörällä ajamista ei pidetä hyvänä ideana koiraa ulkoiluttaessa, sillä silloin ajat helposti liian lujaa ja koiralle voi tulla vaikkapa lonkkavika, kun se on joutunut juoksemaan liian nopeasti.

Leikkiminen

Koirat tykkäävät leikkimisestä. Koiralla on hyvä olla joitakin leluja, joilla se voi puuhailla kotona. Muutama pallo ja vetolelu on hyvä olla. Lisäksi monet koirat tykkäävät pehmoleluista, sillä niitä on kiva purra ja retuuttaa edestakaisin. Tämä on myös hyväksi koiran hampaille, sillä on hyvä että se saa käyttää niitä johonkin. Palloleikit ovat monien koirien suosikkeja, joten palloa heittelemällä viihdytät sekä koiraa että itseäsi yllättävän kauan. Jos voit heitellä palloa ulkona aidatulla pihalla, aina parempi. Useimmat koirat nimittäin rakastavat ulkoilmaa. Myös vetoleikit ovat monien koirien mieleen, jolloin itse pidetään esimerkiksi narun toisesta päästä kiinni ja koiran annetaan vetää toisesta päästä.

Leikkiessä kannattaa muistaa, että kaikkia leluja ei kannata pitää koko ajan koiran saatavilla. Voit ottaa jotkut lelut esille vain silloin kun aiot leikkiä koiran kanssa. Näin koira osaa pian yhdistää kyseiset tavarat leikkimiseen ja tietää mitä on luvassa. Lopeta kuitenkin leikki sitten kun on sen aika. Koira varmasti yrittää tuoda sinulle leluja ja palloa ja jatkaa leikkejä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sinä olet pomo ja päätät milloin leikki alkaa ja milloin se loppuu.

Related Posts

ezy