Onko valkoinen matto mahdoton valinta koiraperheeseen?

Ensi kuulemalta valkoinen matto saattaa kuulostaa mahdottomalta valinnalta koiraperheeseen. Mutta jos valkoinen värimaailma miellyttää ja perheestä löytyy koiria, ei ole mitenkään mahdotonta valita valkoista mattoa myös lemmikkiperheeseen. Itse asiassa valkoisen koiran karvat eivät juurikaan erotu valkoisesta matosta, toisin kun kovin tummasta matosta; ja monessa valkoisessa kodissa tunnutaan suosivan myös valkoisia koiria! Löydät tästä artikkelista vinkkejä, joiden avulla valkoinen matto ei ole lainkaan mahdoton valinta koiraperheeseen.

Millainen valkoinen matto sopii koiraperheeseen?

Valitse mahdollisimman helppohoitoinen valkoinen matto koiraperheeseen. Jokainen koiranomistaja tietää, että koira saattaa esimerkiksi oksentaa matolle tai juosta suoraan pihalta olohuoneeseen kuraisilla tassuilla. Useimmista koiraroduista myös lähtee karvaa, joistakin enemmän kuin toisista, mikä aiheuttaa koiranomistajalle lisätyötä. Kannattaakin tutustua maton hoito-ohjeisiin mahdollisimman tarkasti ennen lopullista ostopäätöstä.

Valitse matto, joka on helppo imuroida ja josta on helppo poistaa pienet tahrat. Jos kotoasi löytyy robotti-imuri, kannattaa ehdottomasti varmistaa, että se selviytyy maton kanssa. Esimerkiksi karvalankamattoja ei suositella imuroitavan robotti-imurilla, joten useimmiten sellaiset kannattaa jättää tässä tapauksessa väliin. Kannattaa myös valita matto, joka ei säikähdä pesua ja joka kestää kulutusta. Jos maton pesu pitää aina suorittaa pesulassa, voi tämä tulla kalliiksi koiraperheessä, jossa sotkua syntyy, joten harkitse tällaisen maton ostamista tarkkaan. Löytyisikö silmääsi miellyttävä valkoinen matto kuitenkin normaalia vesipesua kestävien mattojen joukosta? Jos peset mattoa usein itse, kannattaa varmistaa, ettei se ole liian painava, jotta jaksat nostella sitä yksin kosteanakin!

Jätä sotkut eteiseen

Kun kotoa löytyy valkoinen matto, on erityisen tärkeää, että sotkut jäävät jo eteiseen. Koira kannattaakin siistiä mahdollisimman hyvin jo eteisessä ja tätä varten kannattaa varata välineitä kodin eteistiloihin. Pienen koiran voi kurakeleillä toki myös kantaa suoraan kylpyhuoneeseen perusteellisempaa siistimistä varten. Erityisen pahalla kelillä koiralle voi harkita jopa tassusuojien käyttämistä. Suojat on helppo riisua jo eteisessä.

Jos olet vasta rakennuttamassa omaa kotia, kannattaa harkita sellaistakin vaihtoehtoa, että ulkoa on mahdollista tulla suoraan kodinhoitohuoneeseen tai kylpyhuoneeseen. Näin koira on helppo puhdistaa lenkin jälkeen ennen kuin se pääsee telmimään kodin valkoiselle matolle. Kun koiran siistimiseen liittyvät asiat on tarkkaan harkittu jo etukäteen, pysyvät kodin valkoiset matot todennäköisesti tavallista siistimpinä.

Mistä valkoinen matto koiraperheeseen?

Valkoinen matto koiraperheeseen löytyy helposti Trendcarpetilta. Löydät verkkokaupasta esimerkiksi kevyitä valkoisia mattoja, kuten Wellingtonin laadukas villamatto tai suosittu Fancy-matto. Nämä matot sopivat hyvin koiraperheen olohuoneeseen, johon toivotaan valkoista ilmettä. Myös kokovalkoinen Soft Deluxe -matto on trendikäs valinta koiraperheen kotiin.

Laadukkaat valkoiset matot on helppo tilata verkkokaupasta edulliseen hintaan, mikä säästää koiranomistajan aikaa. Mattokaupoilla säästynyt aika on mukava käyttää vaikkapa koirakaverin kanssa lenkkeillen ja harrastaen. Luultavasti valkoisten mattojen ostaminen verkkokaupasta säästää myös rahaa, sillä Trendcarpetin hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset eikä verkosta mattoja ostettaessa kulu myöskään rahaa kaupoissa kiertelyyn. Koiraperheessä on varmasti käyttöä säästyneille rahoille, sillä koirakaverin asianmukainen hoito vaatii melkoisesti rahaa – etenkin, jos kaveria joutuu käyttämään syystä tai toisesta usein eläinlääkärillä.

Related Posts

ezy