Koiranäyttelyt

Koiranäyttelyt ovat kansainvälinen harrastus, joihin voi osallistua halutessaan sekä Suomessa että ulkomailla. Näyttelyt ovat hyvä tapa myös tutustua eri koirarotuihin, sillä niissä on edustettuna rotuvaatimukset täyttäviä yksilöitä. Lisäksi koiranäyttelyissä käyvät ihmiset ovat usein perehtyneitä rotuihin ja osaavat kertoa koiraroduistaan tarkemmin niistä kiinnostuneille.

Ei pelkästään koirien ulkonäön ja ominaisuuksien arviointia

Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella korien jalostus- ja kasvatustoimintaa. Niissä muun muassa arvioidaan koirien tiettyjä ominaisuuksia ja kasvattajat voivat esimerkiksi löytää jalostukseen sopivia koiria. Näyttelyssä koirat arvioidaan monen eri ominaisuuden osalta, joista jaetaan kirjallinen arvostelu koiran omistajalle. Arvosteluissa on omat luokat uroksille, nartuille ja pennuille.

Vain virallisesta näyttelystä voi saada sertifikaatin koiralleen. Kuitenkin myös epävirallisiin näyttelyihin kannattaa osallistua, jos pitää koiranäyttelyistä. Näissä epävirallisissa näyttelyissä voi muun muassa harjoitella virallista näyttelyä varten, tutustua muihin lajin harrastajiin. Epäviralliset näyttelyt eivät useinkaan vaadi ennakkoilmoittautumista, eikä koiran tarvitse olla niissä paikalla koko päivää. Nämä ovat siis erityisen hyviä paikkoja totutella ympärillä tapahtuvaan hälinään, ihmisiin ja toisiin koiriin.

Virallisiin näyttelyihin saavat osallistua kansainvälisen kenneljärjestön hyväksymät rodut. Kaikkiin näyttelyihin osallistuvilla koirilla on oltava rokotukset voimassa ja koirien on oltava tunnusmerkittyjä. Koiraa ei saa tuoda näyttelyyn sairaana tai tiineenä. Trimmaus on sallittua, mutta turkkia ei saa värjätä.

Related Posts

ezy