Suomalaisilla on selkeitä suosikkikoirarotuja

Suomessa julkaistaan vuosittain kennelliton antamat tiedot siitä kuinka monta koiraa on rekisteröity ja tämän perusteella voidaan koota Suomen suosituimmat koirarodut. Listoissa saattaa aina välillä näkyä tiettyjä trendejä, kuten esimerkiksi kotimaisten rotujen suosio, mutta toisaalta tietyt rodut pitävät pintansa vuodesta toiseen ja keikkuvat jatkuvasti listan kärkisijoilla.

Suomalaiset suosivat monipuolisia rotuja

Suosituimpien koirien joukosta löytyy monipuolisia käyttökoiria, jotka ovat älykkäitä ja sopivat helposti myös seurakoiraksi. Ne ovat myös aktiivisia ja niistä helposti lenkkikaverin. Useat suosituimmista koirista tulevat myös hyvin toimeen lapsien kanssa. Kokonsa suhteen suurin osa suosikkikoirista on keskikokoisia, vaikka myös kääpiökoirat ovat erittäin suosittuja ja niitäkin mahtuu suosituimpien koirien joukkoon.

Mikä tekee rodusta suositun

Kymmenen suosituimman koirarodun listalla on vuodesta toiseen ollut esimerkiksi noutajia ja paimenkoiria. Nämä rodut voidaan yhdistää moneen asiaan. Jo monena vuotena peräkkäin Suomen suosituimpana koirana ollut labradorinnoutaja voi toimia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Lisäksi se on rotuna melko terve ja helppohoitoinen. Paimenkoirat taas vetoavat todennäköisesti älykkyytensä ja energisyytensä vuoksi, mikä tekee niistä kohtuullisen helppoja koulutettavia ja niin ikään lisää tätä kautta niiden käyttökohteita.

Koirien suosio ruokkii myös itse itseään. Kun näkee jatkuvasti naapurinsa suloisen koiran, joka vetoaa itseenkin niin luoteen kuin ulkonäön puolesta, alkaa todennäköisesti vähintäänkin harkitsemaan kyseistä rotua, mikäli on päättänyt hankkia koiran. Listalta löytyy myös metsästyskoiria, joita moni metsästystä harrastava luonnollisesti suosii. Metsästyskoirat viihtyvät myös helposti luonnossa, joten esimerkiksi retkeilyn harrastajat voivat saada niistä mukavia reissukavereita itselleen. Kääpiö ja seurakoirien suosio tulee todennäköisesti myös kasvamaan lähiaikoina, sillä elinympäristömme kaupungistuu jatkuvasti ja ihmiset hakevat tähän sopeutuessaan myös enemmän koiria, jotka adaptoituvat helposti kerrostaloelämään ja kaupunkiin.

Suomen suosituimmat koirarodut vuonna 2019

1. labradorinnoutaja

2. suomenlapinkoira

3. jämtlanninpystykorva

4. saksanpaimenkoira

5. kultainennoutaja

6. suomenajokoira

7. shetlanninlammaskoira

8. karjalankarhukoira

9. harmaa norjanhirvikoira

10. jackrusselinterrieri

Related Posts

ezy