Labradorinnoutaja

Sekä Suomen että maailman suosituin koirarotu on labradorinnoutaja. Tämä kyseinen rotu on erittäin monipuolinen käyttökoira ja samalla perheeseen sopiva seurakoira. Labradorit on alkujaan jalostettu metsästyskoiriksi ja ne ovat noutaneet ammuttuja lintuja, kuten sorsia vedestä. Joillain yksilöillä löytyykin runsaasti metsästysviettiä, ja monet labradorit rakastavat uimista. Kyseisellä rodulla on jopa varpaiden välissä pienet räpylää muistuttavat poimut, jotka helpottavat uimista. Labradorilla on myös jopa koiraksi erinomainen hajuaisti, joka on lisännyt sen käytettävyyttä erilaisissa tehtävissä. Koira sopii aktiiviselle ihmiselle, joka haluaa koirasta ennen kaikkea ystävän ja perheenjäsenen.

Labradori on melko helppo huollettava

Labradorin tunnistaa usein sen leppoisasta olemuksesta ja viuhotavasta hännästä. Koira on perusluonteeltaan ystävällinen ja iloinen, eikä se suhtaudu vieraisiinkaan epäluuloisesti. Rotu on myös erityisesti nuorena melko energinen ja vaatii koulutusta, jotta se pysyy hallinnassa. Labradorinnoutaja onkin suhteellisen helppo koulutettava älykkyytensä ja miellyttämishalunsa vuoksi. Rotu on myös usein melko ahne ja perso ruoalle, joten liiallista ruoalla palkitsemista kannattaa välttää. Erityisesti vanhempana labradoreilla on taipumusta lihoa.

Labradorinnoutajan turkki on säänkestävä ja sillä on tiheä aluskarva, jonka vuoksi koira saattaa sateellakin viihtyä mieluusti ulkona ja sille onkin tarjottava riittävästi liikuntaa. Turkki vaatii lisäksi melko vähän hoitoa ja harjausta, mutta karvanlähtöaikana harjaus saattaa auttaa keräämään pahimmat karvapallot yhteen paikkaan.

Related Posts

ezy