Huomioi nämä vaaranpaikat koiran kanssa

Koiran kanssa pärjää hyvin pitkälle siten, että huolehtii peruskoulutuksesta ja antaa koiralle sen tarvitsemaa huomiota ja hellyyttä. Kuitenkin kotona ja ulkoillessa saattaa tulla vastaan tiettyjä odottamattomia asioita, jotka etukäteen huomioimalla voi säästyä helposti eläinlääkärireissuilta tai jopa rakkaan lemmikin menettämiseltä.

Varo liikennettä ja pidä koira hihnassa

Koirat saattavat helposti innostuessaan juosta teille esimerkiksi autojen eteen ja varsinkin pieni koira saattaa jäädä valppaaltakin kuljettajalta huomaamatta. Myös lain mukaan koirat on pidettävä taajama-alueella kytkettynä, ja tämä sääntö kannattaa pitää mielessä niin koiran, kuin muidenkin turvallisuuden vuoksi. Koiran koulutuksessa kannattaa myös panostaa siihen, että koira pysähtyy käskettäessä ja palaa omistajansa luokse pyydettäessä. Koira saattaa esimerkiksi innostua jostakin villieläimestä ja lähteä äkisti jahtaamaan sitä. Koulutuksella voi välttyä suuremmilta ikävyyksiltä, kuten siltä että koira pääsee irti hihnasta ja karkaa tielle, jossa se voi jäädä auton alle.

On myös hyvä pitää mielessä, että toiset ihmiset pelkäävät koiria erinäisistä syistä ja julkisella paikalla on huomioitava myös muut ja kunnioitettava sitä, että kaikki eivät välttämättä halua koiraa lähelleen. Vaikka itse tietäisi oman koiransa olevan kiltti ja ystävällinen, muut eivät tätä välttämättä tiedä ja lähestyvä koira saattaa aiheuttaa voimakastakin ahdistusta tai pelkoa muissa ihmisissä.

Älä jätä makeisia pöydälle

Koirat ovat tunnetusti persoja makealle ja usein älykkäinä ongelmanratkaisijoina ne keksivät kyllä keinon saada houkuttelevalta tuoksuvat karkit ja muunkin ruoan itselleen. Koiralle on hyvä opettaa, että pöydältä ei syödä ilman lupaa. Erityisesti suklaa on koirille myrkyllistä, eikä muidenkaan makeisten sisältämä sokeri tee isoina määrinä hyvää koiralle.

Mene eläinlääkäriin mieluummin liian ajoissa kuin liian myöhään

Jos huomaa koiransa voinnin muuttuneen äkisti, kannattaa eläinlääkäriin vähintäänkin olla yhteydessä mahdollisimman pian. Vaikka koiralla ei olisi näkyviä fyysisiä oireita, saattaa normaalisti vilkkaan koiran apaattinen käytös viitata vakavaankin tilaan ja jotain on voinut jäädä itseltään huomaamatta, kuten esimerkiksi kyyn purema. Akuuteissa ongelmissa kannattaa ennemmin katsoa kuin katua.

Related Posts

ezy