Suomenlapinkoira

Suomenlapinkoira on noussut Suomessa hurjaan suosioon ja kyseessä onkin monipuolinen käyttö- ja seurakoira. Suomenlapinkoira on kehitetty poropaimennukseen ja sen paksu turkki on jäännös jalostuksesta pohjoisiin oloihin. Tämä rotu on pohjoisessa edelleen alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan porojen paimennuksessa, mutta sitä voidaan käyttää myös muuhun paimennukseen. Kyseessä on myös perheeseen mainiosti sopiva lemmikki, joka yleensä tulee toimeen lasten kanssa ilman ongelmia.

Monipuolinen koira

Luonteeltaan suomenlapinkoira on melko rauhallinen ja erityisesti moniin muihin paimenkoiriin verrattuna, jopa tyyni. Koira on kuitenkin myös hyvin älykäs ja helppo koulutettava, joka lisää sen suosiota seura- ja harrastuskoirana. Koira suhtautuu pääsääntöisesti vieraisiin ystävällisesti, mutta sillä on jonkin verran vahtiviettiä ja se saattaa ilmoittaa vieraista omistajalleen haukkumalla. Suomenlapinkoira vaatii vähintään peruskoulutuksen ja se osaa olla melko omapäinen johtuen todennäköisesti sen älykkyydestä. Koulutuksessa on oltava määrätietoinen ja lempeä, sillä oppimiskykyisenä rotuna suomenlapinkoira on melko herkkä rotu, eikä siksi reagoi hyvin koviin käskyihin ja aggressiivisuuteen.

Huolimatta siitä, että suomenlapinkoiralla on paksu turkki, se on melko helppohoitoinen. Tiheä aluskarva pitää kosteuden poissa, eikä lumikaan muodosta paakkuja turkin pidempiin kohtiin. Suomenlapinkoira on siis melko ideaalinen ulkoilukaveri, jonka turkin hoidoksi riittää säännöllinen harjaus ja pesu esimerkiksi kuraisella säällä. Koiran turkki ei vaadi erikseen trimmausta eikä se muodosta helposti takkuja.

Related Posts

ezy