Koira kerrostalossa

Monissa koiraoppaissakin on edelleen mainintoja tiettyjen rotujen kohdalla siitä, että koirat eivät sovi kerrostaloon. Tämä saattaakin tietyissä määrin pitää paikkansa, varsinkin erityisen haukkuherkkien rotujen kanssa. Mutta lähes kaikki koirat ovat opetettavissa kerrostaloelämään. Jos haluaa päästä helpolla, kannattaa suosia rotuja joilla ei ole erityisen merkittävää vahtiviettiä, sillä tämä vähentää myös haukkumisen määrää.

Informoi naapureita

Jos kerrostaloasuntoon saapuu koira uutena lemmikkinä, voi olla naapurisovun kannalta järkevää informoida naapureita alkuun. Suhtautuminen on heti suopeampaa kun kertoo esimerkiksi koiran olevan uusi ja että koulutus on meneillään. Näin naapuritkin tietävät, että haukkuherkän koiran kanssa tilanne on todennäköisesti väliaikainen. Koiran kanssa kannattaa kiinnittää huomiota siihen kärsiikö koira esimerkiksi eroahdistuksesta tai johtuuko mahdollinen haukkuminen kenties tylsyydestä. Koiraa ei saa jättää pitkäksi aikaa yksinään asuntoon.

Huomioi koiran terveys

Erityisesti hissittömissä kerrostaloissa kannattaa ottaa huomioon, että tiettyjen koirien rakenne ei sovi portaiden kulkemiseen. Tämä voi erityisesti matalilla, pitkäselkäisillä koirilla aiheuttaa selkävaivoja. Koira tarvitsee myös liikuntaa, joka on tärkeää sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Itse asunnon koko ei välttämättä ole ratkaiseva tekijä koiran kanssa, kunhan huomio koiran yksilölliset tarpeet ulkoilussa. Toiset saattavat tyytyä hyvillä mielin kaupunkilenkkeihin, kun taas osa koirista tahtoo mielellään luontoon ja vaatii pitkiä, rauhallisia lenkkejä. Nämä asiat huomioimalla voi parantaa koiransa hyvinvointia merkittävästi.

Related Posts

ezy